fbpx

Tineke’s Yoga

NIEUW: Vanaf 4 december

Tijdens de yogalessen van Tineke ga je op inspirerende, rustige en intensieve manier aan het werk met je lichaam. De diverse yoga houdingen zullen bij het regelmatig ervan uitvoeren gaan zorgen voor meer diepgang, intensiteit, kracht en flexibiliteit. Er is aandacht voor juiste uitlijning en met eventuele aanpassingen en gebruik van de ademhaling zul je dieper in de oefening en houdingen komen. Je gaat merken dat je fitter, flexibeler en sterker wordt.

Hoe ziet de les er uit?

Tineke is een gecertificeerd yogadocente (RYT-500) en heeft daarnaast aanvullende trainingen gehad in verschillende vormen van yoga. De basis van deze lessen wordt gekenmerkt door Hatha Yoga, de meest tradionele vorm van Yoga die we momenteel kennen. Je zult in de lessen merken dat andere stijlen van Yoga verweven zijn. Daardoor blijven de lessen divers en interessant voor iedereen. Tijdens de les wordt er na een warming up toegewerkt naar wat intensievere houdingen die ook wat langer worden vastgehouden. De les wordt altijd afgesloten met een ontspanningsoefening zodat je voldaan en relaxed de les verlaat.

Yoga geeft je de mogelijkheid om je fysiek verder te ontwikkelen en meer uitdaging te vinden ook op mentaal vlak. Je werkt daarbij niet alleen aan je fysieke kracht en flexibiliteit, je werkt ook aan je mentale weerbaarheid en de manier waarop je met stress om kunt gaan. Daarnaast helpt yoga je gemakkelijker te ontspannen en de concentratie en aandacht op andere momenten toe te kunnen passen.

Tineke’s Yoga is als volgt te omschrijven:

Wil je werken aan een sterker lichaam, en zoek je uitdaging in kracht, flexibiliteit en wil je leren daarin de juiste balans te vinden? Ook wanneer je vaak traint in de gym of andere intensieve sporten beoefent, is het goed om aandacht te hebben voor je houding, beweeglijkheid en je lenigheid.

Door gebruik te maken van de ademhaling wordt meer diepgang bereikt in de houdingen. Ademhaling, kracht, concentratie en balans staan centraal.

Voor wie is Tineke’s Yoga?

Tineke’s Yoga is voor alle doelgroepen en voor alle leeftijden. Met het beoefenen van Yoga kun je toewerken naar een flexibeler lichaam waar je buiten de sportschool, en ook bij andere sporten voordelen van kunt gaan ervaren. Daarnaast is er veel aandacht voor hoe je beweegt en of je op de juiste manier in een houding bent. Elke houding heeft variaties waardoor je op je eigen niveau mee kan doen. Het gaat daarbij dan ook niet om hoe lenig of sterk je nu al bent maar de manier waarop je aan jezelf werkt en je daarbij niet vergelijkt met anderen.
Je werkt heel bewust, op een rustige en toch intense manier aan je lichaam, houding en balans. Veel mensen ondervinden ook mentaal voordelen van het regelmatig beoefenen van yoga.

%

Kracht

%

Uithoudings-vermogen

%

Lenigheid

%

Snelheid

%

Coördinatie

%

Fun factor

Club yoga | de Vennen

Het verschil tussen Club Yoga en Tineke’s Yoga:

Club Yoga is een groepsles met een mix van yoga, tai chi en pilates. Bij Tineke’s Yoga wordt lesgegeven met Hatha Yoga als basis en wat Vinyasa (of Yang) en Yin Yoga elementen. Hatha Yoga is voor het westen de meer traditionele vorm van Yoga en de Vinyasa stijl is een variatie daarop waarbij de houdingen in een flow en gebruik van ademhaling aan elkaar gekoppeld worden. Bij Hatha Yoga worden meer rust momenten ingebouwd en bepaalde houdingen langer vastgehouden. Met Yin Yoga worden houdingen nog veel langer vastgehouden, vaak met behulp van wat attributen. Bij alle vormen van Yoga geldt dat je door middel van de houdingen werkt aan een flexibel en sterker lichaam en geest en dat je even loskomt van je dagelijkse zorgen en druk hoofd.

Yoga is van origine een leefwijze vanuit een eeuwenoude traditie die niet alleen uit de oefeningen bestaat zoals we die nu vooral kennen in het westen. De houdingen zijn daar eigenlijk maar een klein onderdeel van.