fbpx

Ivon

Wie ben je?

Ik ben Ivon, ik ben 34 jaar en woon sinds 2 jaar in Dongen. Ik ben nog een beetje onbekend hier maar ik vind het wel leuk. Ik werk als freelance art director in de reclame en marketing branche. In mijn vrije tijd vind ik het erg leuk om buiten actief bezig te zijn. Zo ga ik graag samen met mijn vriend met de camper op pad. Verder tennis ik nog 1 keer in de week. In de winter vind ik het heel fijn om hier bij De Vennen te kunnen spinnen. Ook maak ik hier gebruik van het slimme eGym krachtcircuit om mijn lichaam op pijl te houden.

Gesterkt door het vinden van mijn ware IK en dat ik er mag zijn, voel ik me nu beter dan ooit en heb ik de gereedschappen gekregen om mijn leven op de juiste manier in te vullen.

Dit is Ivon

N

34 jaar

N

Dongen

N

Freelance art director

N

1-op-1 begeleiding gevolgd

N

Haar ware IK gevonden

Jij hebt de 1-op-1 begeleiding gevolgd

Ja klopt, ik had al bij een aantal andere diëtisten een trajecten doorlopen om gewicht te verliezen. Maar daar hoorde ik vaak hetzelfde en kreeg niet de grip op mijn gewoontes waar ik naar op zoek was. Toen ik hier bij Laurie terecht kwam wilde ik graag duidelijk hebben waarom ik dingen doe zoals ik ze doe.

Hoe heb je de begeleiding ervaren?

 

Ondanks dat ik mijn hulpvraag best helder had, merkte ik dat ik in het begin toch resultaat wilde zien qua gewichtsverlies. Het fijne van Laurie was dat ze tijdens onze intake de tijd nam om te luisteren naar mijn gevoel en voorgaande trajecten. Mijn hulpvraag werd door Laurie bevestigd en dat vormde het uitgangspunt voor het verdere traject:

Door op een bewuste manier naar mijn gedrag te kijken,
wil ik bepaalde gewoontes kunnen doorbreken

Trainingsprogramma Fit & Fun | De Vennen

Ivon

Welk inzicht heeft jou het meest verrast?

Eigenlijk is er niet heel veel verandering gekomen in mijn gewicht, maar dat is ook ondergeschikt gebleken. Het grootste inzicht komt voort uit het feit dat het bij mij niet om het gewicht gaat, maar om gelukkig en gezond te zijn. Het ‘lekker in je vel zitten’. Op dit mentale vlak heb ik grote stappen gemaakt.

Dat je met hele kleine gedachtes zoveel invloed uit kunt oefenen op je hele gedrag, was voor mij echt dé eye-opener

Ik heb geleerd om op een andere manier te kijken naar mijn gedrag, om vervolgens stap voor stap te verbeteren. Daarbij is ook de rust en focus die in iedere stap nodig is heel bewust vanuit Laurie begeleid. Nu alleen hierop je aandacht, de rest komt later wel. Je wilt namelijk zelf vaak te grote stappen zetten om je doel te bereiken. Hierdoor verlies je focus en haak je sneller af.

Daarnaast heb ik geleerd mezelf op #1 te zetten. Het is voor mij erg belangrijk om te plannen, hierdoor blijf ik beter in mijn ritme en houd ik alles langer vol. Ik was geneigd om mezelf naast mijn werk te plannen, waardoor ik mezelf dus tekort deed. De balans tussen werk en privé is beter geworden, juist doordat ik mezelf op de eerste plaats heb gezet.

Wat is volgens jou de meerwaarde van een Leefstijlcoach?

Ik vond het zelf heel prettig om bij Laurie persoonlijke gesprekken te kunnen voeren. Hierdoor kon ik mezelf beter uitten dan bijvoorbeeld tijdens groepscoaching. Ik weet nu van mezelf wat mijn valkuilen zijn en wat ik moet doen om er niet in te vallen. Ik ben me er ook bewust van dat rust nemen net zo waardevol is om je gezondheid op peil te houden als actief bezig zijn met je gezondheid. De juiste balans tussen inspanning en ontspanning dus.

De grootste meerwaarde was voor mij het feit dat je met hele kleine gedachteveranderingen hele grote veranderingen kan aanbrengen met betrekking tot je gewoontes. Dat je met hele kleine gedachtes zoveel invloed uit kunt oefenen op je hele gedrag, was voor mij echt dé eye-opener.

Als laatste maar zeker zo belangrijk, heeft de professionele aanpak van Laurie geleid tot een nieuwsgierigheid in mijn eigen lichaam. Door de vitaliteitscheck die ik ook heb gedaan op aanraden van Laurie, kwam naar voren dat ik een traag metabolisme heb. Met dit inzicht vielen veel puzzelstukjes op zijn plek. Een inzicht die ik tijdens al mijn andere trajecten nooit heb gekregen. Door dit inzicht en bewust om te gaan met mijn gedachten en lichaam, heb ik ook verder actie ondernomen om uit te vinden hoe ik in elkaar zit.

Gesterkt door het vinden van mijn ware IK, voel ik me nu beter dan ooit!

Ik heb de gereedschappen gekregen om mijn leven op de juiste manier in te vullen.

Wie zou jij deze begeleiding aanraden?

Iedereen die ondanks eerdere hulp geen veranderingen heeft mogen doormaken. Ik gun het echt iedereen die zo graag de regie op het leven terug wil, maar niet weet waar te beginnen. Kijk, je moet het wel zelf doen. De begeleiding is een hulpmiddel die jou inzicht geeft in wie je bent en hoe je in elkaar zit. Vanuit dit inzicht ga je zelf actief aan de slag. Doorzettingsvermogen en doelbewust handelen. Dat zijn de voorwaarden, als je daarover beschikt is het een cadeautje voor jezelf!