fbpx

Kim

Wie ben je?

Mijn naam is Kim, 42 jaar en ik ben een geboren en getogen Dongenaar. Ik heb een man en een zoontje van 10 jaar. Daarnaast heb ik een vrij drukke baan.

Een druk en hectisch bestaan dus?

Ja best wel, waar sporten echt mijn uitlaatklep is. Aan het einde van de dag, na mijn werk, ben ik vaak moe van alle dingen die in mijn hoofd zitten. Dan is het heel makkelijk om op de bank te ploffen, maar ik merk dat ik dan echt slecht slaap. Juist als ik lekker ga sporten slaap ik veel beter en is mijn hoofd leeg.

Ik sport 2 keer per week in de sportschool, ik tennis ook nog 2 keer per week en ik ga graag naar de sauna hier. Ook ga ik baantjes zwemmen als ik spierpijn heb. Dat is fijn van de abonnementen hier, dat je alles kan doen.

Dit is Kim

N

42 jaar

N

BenFit 12 weken traject

N

Handig die recepten

N

Bewuster van voeding

N

Mijn zoon maakt gezonde keuzes

Wat was de aanleiding voor BenFit?

Ik sportte echt voldoende en ik zag wel dat de vorm van mijn lichaam wel wat veranderde, maar ik bleef overgewicht hebben. Daar had ik het met Stan over en die gaf ook aan: Ja ik denk dat het dan echt aan jouw voeding ligt want je sport voldoende.

Ik zei op een gegeven moment tegen mezelf; 2024 wordt het jaar van mijn fysieke gezondheid. Ondanks dat ik niet geloof in goede voornemens heb ik toch op 3 januari een afspraak met Stan gemaakt om met BenFit te starten.

Wat was jouw doel?

Dat heb ik in samenspraak met Stan bepaald op het verliezen van 6 kilo na 12 weken. Een halve kilo per week, dat klonk realistisch.

Trainingsprogramma Fit & Fun | De Vennen

Kim

Waarom koos je voor 12 weken?

Omdat ik vind dat je in 6 weken niet echt iets kan veranderen. Op een gegeven moment heb je namelijk ergens een dippuntje en dan heb je juist begeleiding nodig.

Zelf heb ik eigenlijk niet echt een dip gehad. Ik kwam erachter dat ik voorheen echt te weinig binnen kreeg. Ik at te weinig. In die eerste week had ik echt zoiets van hoe krijg ik het weg. Wat moet ik veel eten!

Die eerste 6 weken was ik echt heel strikt in het volgen van de menu’s. Die tweede 6 weken ben ik veel meer gaan kijken met Stan: Hoe kan ik nou al het goede hiervan in mijn leven implementeren. Kan ik wel eens frietjes eten? Kan ik gewoon uit eten gaan? Dat soort dingen die je toch echt wel gaat doen. Net zoals een taartje eten op een verjaardag.

Hoe straks nu verder. Dat was voor mij in de begeleiding heel waardevol. Niet alleen voor mij, voor het hele gezin. Er werd namelijk veel kaas gegeten, dat hebben we van 48+ wel naar 30+ kaas teruggebracht. En na lange smaaktesten van alle verschillende merken hebben we nu de beste gevonden.

Puur gemak, die recepten. En heel lekker

Mijn huisarts zei het heel mooi;
Niet alleen jij hebt een gezondere leefstijl aangeleerd, maar ook jouw zoon.

Heb je jouw doel behaald?

Jazeker, and then some.. Ja nee echt dat is echt ongekend. Het zijn er op dit moment al 15!

 

Maar weet je, dat is uiteindelijk niet het meest waardevolle. Het meest waardevolle is de gezondere leefstijl. Wij aten eigenlijk best wel gezond. Maar door een aantal kleine aanpassingen maak je grote veranderingen. Geen witte rijst maar zilvervliesrijst. Geen normale pasta maar volkorenpasta. Het zijn die hele simpele veranderingen die een groot effect hebben.

Mijn huisarts zei het heel mooi: Niet alleen jij hebt een gezondere leefstijl aangeleerd, maar ook jouw zoon. Die is er ook bewuster mee bezig. Hij was laatst in de Efteling waar hij te midden van alle verleidingen van friet en pizza, koos voor een volkorenpasta!

Aan wie zou jij BenFit aanraden?

Aan iedereen die denkt ik heb geen energie, ik ben futloos. Het kan goed zijn dat het door verkeerde voeding komt. Doe het voor jezelf en nooit voor een ander. Het helpt je bij gezonder leven, gezonder eten. Het geeft je veel meer energie.