fbpx

Rogier

Wie ben je?

Mijn naam is Rogier, ik woon in Dongen en ben 38 jaar. Ik heb lang in de bouw gewerkt als ZZP-er. Door persoonlijke omstandigheden ben is sinds een jaar werkeloos en heb ik een moeilijke tijd achter de rug. Mede dankzij de goede hulp vanuit de gemeente Dongen kan ik nu zeggen dat ik steeds beter in mijn vel kom te zitten. Daar ben ik heel dankbaar voor.

In mijn vrije tijd ben ik graag lekker bezig en vind ik het leuk om te wandelen. De natuur en het buitenzijn geven mij een goed gevoel en ik wordt er energiek van. Ik werk ook graag in mijn tuin. Daarnaast bezoek ik graag een museum, ik ben geïnteresseerd in kunst. Wat ik ook graag doe is tv kijken, om zo lekker te kunnen ontspannen. En ik ben heel dankbaar dat ik sinds afgelopen mei kan sporten bij De Vennen, via het programma Fitness Loont.

Dit is Rogier

N

38 jaar

N

Dongenaar

N

Abonnement: Fitness Loont

N

Houd van kunst

N

Dankbaar

Wij bij De Vennen geloven erin dat iedereen streeft naar een leven in balans.
Als je leven in balans is, zit je lekker in je vel en heb je een positieve mindset. Balans vinden is een continue proces. De wereld om ons heen blijft immers veranderen. Die zoektocht naar de juiste balans is voor iedereen anders.

Rogier’s verhaal

Hoe breng jij jouw levens in balans?

Naast de steun van mijn familie in mijn moeilijke periode, heeft de hulp vanuit de gemeente voor mijn gevoel gezorgd voor een grote verandering in mijn leven. Ik weet het moment nog goed voor de geest te halen: Ik zat in gesprek bij mijn begeleider van de gemeente. We hadden het over waar ik goed in was of waar ik voor openstond qua werk. Op een gegeven moment zei ze tegen mij: “Rogier, het gaat er volgens mij niet om wat je allemaal kan betekenen voor anderen, maar wat voor jou nu op dit moment het beste is.” De neerwaartse spiraal waar ik in zat is op dat moment afgekapt. Ik ben gaan bekijken wat ik nodig had om weer lekker in mijn vel te komen. Het terugpakken naar ritme in mijn leven is hierin heel belangrijk gebleken.

“Rogier, het gaat er volgens mij niet om wat je allemaal kan betekenen voor anderen, maar wat voor jou nu op dit moment het beste is.”

Ik ben gestopt met het drinken van alcohol. Dat doe ik voor mezelf, omdat ik merk dat ik veel fitter door het leven ga en steviger in mijn schoenen sta. Met behulp van een voedingscoach ben ik bewust bezig met het voldoende water drinken, op de juiste momenten eten en weten wat ik moet laten staan. Samen met mijn vrijetijdsbestedingen denk ik dat ik op dit moment in mijn leven goed bezig ben. Ik ben daar wel trots op, wetende waar ik vandaan kom. Ik ben mijn begeleiders en in het bijzonder de gemeente erg dankbaar voor de steun en hulp.

Hoe helpt De Vennen bij het vinden van balans in jouw leven?

De samenwerking tussen De Vennen en gemeente Dongen heeft mij de mogelijkheid gegeven te sporten via het Fitness Loont abonnement. Dit is een landelijk project voor mensen met een kleine beurs, waarbij mensen 12 maanden kosteloos kunnen sporten, met als doel het werken aan jezelf en middels sporten en bewegen weer ritme in je leven te krijgen. Door het sporten voel ik dat ik steeds fitter wordt en dat ik ook meer doe op een dag. Het motiveert mij om activiteiten te ondernemen. Het brengt mij dus in een actieve houding. Ik zit ook lekkerder in mijn vel daardoor.

De persoonlijke begeleiding vanuit de fitness coaches maakt het sporten extra waardevol, omdat ik ook vooruitgang zie. De apparaten bij De Vennen zijn allemaal verbonden aan elkaar, waardoor ik veel inzicht kan halen uit mijn trainingen. Door het doen van metingen en die te bespreken met mijn fitness coach weet ik precies waar ik sta. En nog belangrijker, welke doelen ik weer kan gaan stellen. Zo blijft het sporten een uitdaging, keer op keer.

Wat is voor jou de grootste

meerwaarde van De Vennen?

Dat is een lastige vraag, maar ik denk dat dit de combinatie is van het sporten zelf en de fijne sfeer die er is. Het is een mooie accommodatie en je bent vrij om te komen sporten wanneer je wilt. Het personeel kijkt mensgericht naar leden en ze zijn heel behulpzaam. Je wordt echt gezien en geholpen.

Bekijk hier het
interview met Rogier

Zet de eerste stap

Wil je ook werken aan je gezondheid? Heb je behoefte aan advies? Kom eens langs of plan een vrijblijvend adviesgesprek. We helpen je graag verder richting een leven in balans.