fbpx
  • Uitgelicht
  • $
  • Een leven in balans, ook voor Dongense ouderen

EEN LEVEN IN BALANS, OOK VOOR DONGENSE OUDEREN

De Vennen en Met je hart Dongen slaan handen ineen om kwetsbare ouderen te activeren op het gebied van bewegen en gezondheid.

Samen ondernemen maakt het leven fijner en rijker. Stichting Met je hart laat ouderen die zich eenzaam voelen weer genieten. Van mooie momenten én nieuwe vriendschappen. Zo luidt de missie van stichting Met je hart in Dongen. Gezondheidscentrum De Vennen kan zich hierin meer dan vinden, sterker nog, ze gaan een samenwerking aan waar het activeren van kwetsbare ouderen op het gebied van bewegen en gezondheid centraal staat, een onderwerp wat meer aandacht verdient.

Recreatief zwemmen | De Vennen

Foto vlnr: Corry Laros; Met je Hart lid vanaf het eerste uur / ex-mantelzorgster, Ellen Hempel; Met je Hart lid en voormalig vrijwilligster oriëntatie, Karin de Jong; Met je Hart vrijwilliger vanaf het eerste uur en Maikel Olie; Marketing & Operations manager De Vennen

“Wij willen ons nog meer inzetten voor de Dongense maatschappij. We merken dat er specifieke hulp gevraagd wordt bij het activeren van doelgroepen richting sporten en bewegen. Daarbij vinden we het onze rol als gezondheidscentrum om mensen bewust te maken van het belang van een gezonde(re) leefstijl.” Aldus Maikel Olie (marketing en operations manager) van De Vennen.

Hij vervolgt: “De missie van Met je hart is een mooi verlengstuk van ons gedachtegoed. Wij streven ernaar iedereen te kunnen helpen naar een leven in balans op het gebied van vitaliteit en gezondheid. Die zoektocht naar balans stopt nooit, ook niet als je op leeftijd bent. We kijken uit naar een duurzame relatie waarbij we door slim samen te werken zoveel mogelijk kwetsbare ouderen weten te helpen richting een leven in balans.”

“Vanaf het eerste contact was ik al enthousiast. Het is mooi om te zien dat een partij als De Vennen samen wil optrekken om onze missie kracht bij te staan.” geeft Lisette Veenstra, coördinator van Met je hart Dongen aan. “Stichting Met je hart Dongen is begonnen in 2016, met 4 ouderen en evenveel vrijwilligers. Ondertussen zijn er 100 vrijwilligers actief voor Met je hart in Dongen en zijn 150 ouderen aangesloten. Ons doel is om alle kwetsbare ouderen in Dongen te kunnen bereiken. Met deze samenwerking zetten we hier weer een mooie stap richting ons doel.”

De eerste echte activiteiten zullen vanaf september dit jaar het levenslicht gaan zien. Blijf op de hoogte, hou de website van Met je hart Dongen en De Vennen in de gaten. Wil je nu al wat doen? Je draagt al een warm hart toe met een éénmalige donatie vanaf €1,- euro.