fbpx

Coaching Leefstijl?

Leefstijl betekent letterlijk ‘de manier van leven’. Gezondheid speelt hierbij een erg belangrijke rol. Iedereen heeft zijn/haar eigen manier van leven maar is dit ook de juiste leefstijl om je gezond en fit te voelen? In hoeverre beweegt iemand voldoende om gezond te zijn? Of in hoeverre eet iemand gezond om ook gezond te zijn?

Wat is leefstijlcoaching?

Het doel van leefstijlcoaching is het bevorderen van een actieve en gezonde leefstijl door individuele begeleiding en advies op maat van een beweeg- en leefstijlcoach. De leefstijl van de cliënt staat centraal en zal waar nodig worden aangepast. Een mogelijk doel kan gewichtsverlies zijn. De items die van belang zijn bij een gezonde leefstijl worden uitgelegd waardoor de cliënt zelf kan werken aan zijn/haar gezondheid. De beweeg- en leefstijladviseur is uw personal coach.

Overwicht

Overgewicht betekent simpelweg dat het lichaam meer energie heeft binnen gekregen dan dat het lichaam nodig heeft. De opname van energie (voeding) is niet in evenwicht met de mate van verbranding van energie. Dit evenwicht kan worden beïnvloed door meer te gaan bewegen of gezonder te gaan eten. Om overgewicht te voorkomen is het belangrijk een gezonde leefstijl te hebben. Dit hangt af van de volgende vijf factoren.

  • Bewegen
  • Roken
  • Alcohol
  • Voeding
  • Stress

Wat doet een leefstijladviseur precies?

De leefstijlcoach analyseert de leefstijl van de cliënt aan de hand van de vijf genoemde factoren en probeert deze samen met de cliënt waar nodig is te verbeteren. Dit wordt gedaan middels één op één gesprekken. Tijdens deze  gesprekken worden adviezen gegeven m.b.t. een gezonde leefstijl.

De gesprekken, voedingsadviezen, lichamelijke training en personal coaching, zullen er voor zorgen dat u de nodige kilo’s kwijt raakt! Daarna kunt u de gezonde leefstijl voortzetten waardoor het resultaat ook op lange termijn behouden blijft.

Wat zijn de voordelen van leefstijlcoaching?
Gezondere leefstijl, gezonder lichaamgewichtsverlies, u zit lekkerder in uw vel, een stap in de goede richting, minder lichamelijke klachten en een verbeterd zelfbeeld.

Mocht u meer informatie willen of bent u al overtuigd om gezellig mee te komen sporten, dan kunt u contact opnemen met één van onze leefstijlcoaches. U kunt hiervoor bellen naar 0162-319999 of mailen naar leefstijlcoach@vennen.nl