fbpx

Leefstijl coaching

CooL ‘Coaching op Leefstijl’

Sport- en Gezondheidscentrum De Vennen heeft al een aantal jaren ervaring met het leefstijlprogramma CooL (Coaching op Leefstijl). Per 1 januari 2019 zit deze leefstijlinterventie in het basispakket inbegrepen. De interventie wordt vergoed vanuit de basisverzekering en gaat niet van uw eigen risico af.

Wat is cool?

‘Coaching op Leefstijl’ is een interventie die 2 jaar duurt. In deze twee jaar vinden er individuele coachgesprekken en workshops in groepsverband plaats. Samen met een leefstijlcoach gaat u kijken op welke manier u kan werken aan een gezondere leefstijl. De leefstijlcoach gaat er voor zorgen dat u zich meer bewust wordt van uw eigen gedrag en helpt u bij het maken van gezondere keuzes.

Hoe ziet CooL eruit?

Het eerste jaar bestaat uit:
– een intakegesprek
– 3 individuele coachgesprekken
– 8 workshops

Het tweede jaar bestaat uit:
– 2 individuele coachgesprekken
– een out take gesprek
– 8 verdiepende workshops

De groepsbijeenkomsten zullen gaan over leefstijl-gerelateerde thema’s en zullen begeleid worden door een leefstijlcoach. De volgende onderwerpen komen aan bod:

1. Kleine aanpassingen, groot effect
2. Kom in beweging
3. Lekker eten geeft structuur aan je dag
4. Slapen en ontspannen

5. Gezond leven is plannen
6. Hoe maak ik mijn acties tot een succes
7. Hoe gezond is jouw weekend?
8. Hoe blijf ik bewegen

Op een interactieve manier zullen de onderwerpen behandeld worden binnen de groep. Er wordt gebrainstormd in subgroepen en ervaringen worden tijdens bijeenkomsten gedeeld. Daarnaast worden er kleine opdrachten uitgevoerd die gekoppeld zijn aan het thema. Op deze manier wordt er gewerkt aan de bewustwording van uw eigen gedrag en dat van anderen.

Kosten

Het traject wordt vergoed vanuit uw basisverzekering door uw zorgverzekeraar. Dit gaat niet van het eigen risico af. Wanneer u gaat deelnemen betekent dit dat u gemotiveerd bent om het volledige project van twee jaar bij te wonen. Tijdens de intake wordt hierover gesproken en wordt er samen besloten of u gaat deelnemen.

Beweeggroep

Wij zijn van mening dat bewegen een onmisbaar aspect is binnen een gezonde leefstijl. Daarom bieden wij de mogelijkheid om naast het project gebruik te maken van één van de beweeggroepen. Dit is een groep mensen van maximaal 15 personen die voldoen aan de eisen van het leefstijlcoachproject. De kosten hiervan zijn € 26,25 per maand. Hierin zitten twee vaste beweegmomenten van één uur in de week. De lessen zullen bestaan uit een gevarieerd beweegprogramma in de fitness, buiten, in het zwembad of in een van onze zalen.

Inclusiecriteria

U kunt deelnemen aan project wanneer u een doorverwijzing heeft van de huisarts. Deze krijgt u op het moment dat u:
– Ouder bent dan 18 jaar
– Een BMI heeft boven de 30
– Een BMI heeft boven de 25 in combinatie met een gewicht gerelateerd gezondheidsrisico zoals een verhoogd risico op diabetes type 2 en/of hart- en vaatziekten.

Mocht u meer informatie willen of bent u al overtuigd om gezellig mee te komen sporten, dan kunt u contact opnemen met één van onze leefstijlcoaches. U kunt hiervoor bellen naar 0162-319999 of mailen naar leefstijlcoach@vennen.nl