fbpx

Sauna bij De Vennen

Sauna

Voor de broodnodige ontspanning heeft De Vennen riante saunafaciliteiten voor u beschikbaar. Wie ooit de stap heeft gezet om een bezoek te brengen aan een sauna, weet hoe ontspannend, gezellig en gezond het is.

De Vennen beschikt over een Kelo-buitensauna (90 graden), Finse sauna (90 graden), Kleurensauna (75 graden), Infraroodsauna en 2 Turkse stoombaden. Daarnaast beschikt De Vennen ook nog over whirlpools, een voetenbad, koude-/warme douches, hot-/cold tube, stortdouche, relaxruimte en een ruime ligweide.

De authentieke buitensauna is gebouwd uit kelo-hout wat heel schaars en waardevol is. Kenmerkend voor het hout is zijn typische rode kleur in de kern. De specifieke eigenschappen van het hout samen met de gezellige vorm en warme sfeer van 90°C binnenin maken van een kelo-sauna iets onvergetelijks!

De sfeervolle saunatuin heeft een rustieke ligweide, een waterval die uitmondt in een prachtig beekje en een warm en koud bad voor na het saunaritueel.
(In de wintermaanden is het buitenbad van de sauna helaas gesloten.)

Wat neemt u mee bij uw saunabezoek?

Voor een bezoek aan de sauna heeft u niet veel nodig. U heeft 2 handdoeken nodig. Eentje om op te liggen en eentje om u af te drogen. U dient uw handdoeken zelf mee te nemen. Een badjas en slippers zijn verplicht. Indien u gebruik maakt van de zwemfaciliteiten bij De Vennen kunt u uw badkleding meenemen. Een saunabezoek bij De Vennen is zonder badkleding dus deze kunt u thuis laten.

Bezoekers van de sauna moeten rekening houden met de volgende regels:

  • Vanwege hygiënische redenen is het gebruik van slippers, badjas en een handdoek, waar u volledig op kunt zitten of liggen, verplicht.
  • Vanwege hygiënische redenen is eerst douchen verplicht.
  • Alleen in de natte gedeeltes moet u bloot. In de overige ruimtes is het dragen van een badjas verplicht.

Opgietingen

Tijdens het opgiet ritueel wordt er twee maal een mengsel van water en etherische oliën op de hete saunakachel gegoten, waardoor er een heerlijke geur wordt verspreid in de cabine. Door het opgieten van water zal de luchtvochtigheid stijgen en zal tevens de gevoelstemperatuur toenemen. Door de lucht op een speciale manier door de saunacabine te verplaatsen, valt de lucht als een warme deken om u heen. Tussen de twee opgietingen in krijgt u honing of zout om uzelf in te smeren. Het zout verwijderd afvalstoffen van uw lichaam en honing maakt uw huid extra zacht. Na het opwarmen gaat u buiten gezamenlijk afkoelen, waarbij het water kletsen een absolute must is. Om uw lichaam weer volledig tot rust te laten komen sluiten we het opgiet ritueel af met een heerlijk ontspannende meditatie.

Openingstijden sauna

 MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdagZaterdagZondagPlaats
Saunafaciliteiten12:00-22:0012:00-22:0012:00-22:0012:00-22:0012:00-22:0010:00-14:0010:00-14:00Sauna
Badkledingmiddag13:00-15:30Sauna
Opgieting21:1513:3021:1520:00Buitensauna

Tarieven en soorten lidmaatschappen sauna