fbpx
  • Tips & Tricks
  • $
  • Waarom ervaar je extra vermoeidheid na een periode van slecht slapen?

Waarom voel je je extra moe als je na een tijd slecht slapen wel een goede nacht had?

Dit fenomeen wordt veroorzaakt door de ontwenning van het lichaam aan zijn favoriete stresshormoon. Tijdens stressvolle perioden, gekenmerkt door veel zorgen en weinig ontspanning, produceert het lichaam overmatig stresshormoon, ook bekend als cortisol. Cortisol helpt je scherp te blijven en goed te functioneren, zelfs na meerdere slapeloze nachten. Echter, bij langdurige blootstelling leidt cortisol tot onaangename reacties in het lichaam.

De productie van dit hormoon daalt wanneer je de gelegenheid hebt gehad om echt tot rust te komen, zoals na een goede nachtrust. Hoewel dit een positieve reactie van het lichaam is, voelt het anders aan. Het lijkt alsof je lichaam op eigen kracht verder moet gaan, waardoor je je na een goede nacht toch extra vermoeid kunt voelen

Wil je nog meer tips & tricks van onze leefstijlcoaches bekijken?

Wat gebeurt er als je op dieet gaat

Wat gebeurt er als je op dieet gaat

In onze tips & tricks leggen we je uit wat er fysiek met je lichaam gebeurt als je op dieet gaat. In onze dieetcultuur is volhouden lastig en wij vertellen je er alles over volgens onze visie.

Lees meer
Dieetcultuur

Dieetcultuur

Onze leefstijlcoaches nemen je mee in alle feiten en fabels over de dieetcultuur die er op dit moment heerst.

Lees meer

Wil je graag meer handvatten om energieker door het leven te gaan?

Elk lichaam is uniek en vraagt om een eigen aanpak. Wij helpen je met het uitwerken van deze aanpak en houden je er ook aan! Er zijn twee vormen waar je voor kunt kiezen bij De Vennen; BENFit of persoonlijke begeleiding. Beide vormen worden ondersteund door onze leefstijlcoaches. Wil je meer weten hoe het in zijn werk gaat? Maak dan een keuze: