fbpx

Zwem ABC

Het leren zwemmen bij De Vennen staat voor een speelse kindvriendelijke wijze van leren zwemmen. Er is veel aandacht voor zwemredzaamheid, maar zwemveiligheid en zwemvaardigheid staan voorop.

Er wordt eerst geleerd om ‘watergewend’ te zijn, dat wil zeggen geen angst voor het water te hebben. Dit wordt bereikt door middel van spelletjes en oefeningen in ondiep water. Daarna gaan de kinderen verder naar het volgende bad. In elk bad leren kinderen meer vaardigheden tot ze zelfstandig kunnen zwemmen. Wanneer de vaardigheden voldoende worden beheerst kunnen de kinderen afzwemmen voor het zwemdiploma!
De week voor het afzwemmen is het proefzwemmen zodat uw kind weet wat hem /haar te wachten staat.

Zwemles tijden (di-do-vr):
15:45 – 16:45 uur
16:45 – 17:45 uur
17:45 – 18:45 uur

Zwemles tijden
Kleine groepjes (maandag):
15:45 – 16:30 uur
16:30 – 17:15 uur
17:15 – 18:00 uur
18:00 – 18:45 uur

Zwemles tijden (woensdag):
13:30 – 14:30 uur
14:30 – 15:30 uur
15:30 – 16:30 uur

Zwemles tijden (zaterdag):
09:00 – 10:00 uur
10:00 – 11:00 uur
11:00 – 12:00 uur

Zwemles-oefenpas

Het helpt om buiten de lessen om veel te zwemmen. Om u hierbij te stimuleren hebben we de zwemles-oefenpas ingevoerd. Op het moment dat uw kind op de wachtlijst staat kunt u een zwemles-oefenpas kopen. De zwemles-oefenpas geeft uw kind tijdens de gehele opleiding tot aan het B-diploma alleen in de weekenden gratis toegang tot ons zwembad. Kurken en planken kunt u lenen.

De Nationale zwemdiploma’s

In Nederland mag iedereen zwemles aanbieden en een zwemdiploma uitgeven. Dit is namelijk niet wettelijk geregeld. De verschillende zwemdiploma’s leiden helaas niet altijd op tot dezelfde Nationale Norm Zwemveiligheid.

Wij hebben echter de Licentie Nationale Zwemdiploma’s en worden elk jaar onafhankelijk getoetst door de stichting Nationale Raad Zwemveiligheid. Zo weet je als ouder zeker dat de zwemlessen en het zwemdiploma voldoen aan de meest recente kwaliteitscriteria en leg je de basis voor een leven lang zwemplezier en –veiligheid.

Dit geeft je als ouder/verzorger 4 zekerheden: 

  • Gediplomeerde en gekwalificeerde zwemonderwijzers, zodat je kind in veilige handen is en met plezier naar zwemles gaat. Zo werken de zwemonderwijzers volgens de Gedragscode Zwembranche, hebben een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en blijven bijgeschoold.
  • Je kind ontvangt de Nationale Zwemdiploma’s A, B en C. Met het behalen van het Nationaal Zwemdiploma C voldoet je kind aan de Nationale Norm Zwemveiligheid. Deze officiële diploma’s worden bijvoorbeeld erkend door brandweer, politie en sportopleidingen voor de uitoefening van verschillende beroepen.
  • De zwemlesaanbieder hanteert een helder beschreven zwemlesmethode, zodat je kunt bepalen welke aanbieder het beste bij jouw kind past. Tijdens de zwemles wordt je als ouder ook goed op de hoogte gehouden van de vorderingen van je kind.
  • Een constante kwaliteit van de zwemlesaanbieder, geborgd door onafhankelijke jaarlijkse controle en toetsmomenten bij het diplomazwemmen.

 Dus: kies bewust en ga voor zekerheid.

Kijk voor meer informatie en antwoorden op veel gestelde vragen van andere ouders over dit onderwerp ook op:”www.allesoverzwemles.nl

Vertrouwenspunt Sport & doorverwijzing vertrouwenspersoon NOC*NSF

De Vennen streeft samen met Het Nationaal Platform Zwembaden NRZ naar een zwemklimaat zonder ongewenste intimiteiten en acht het van belang dat ongewenste omgangsvormen, waaronder seksuele intimidatie, wordt voorkomen en bestreden. Als branche-instituut vinden wij het belangrijk dat zowel de professionals als de consumenten van de branche in vertrouwen met een deskundige kunnen praten en advies kunnen krijgen.

Inschrijven voor zwemles

Om uw kind in te schrijven voor de zwemles vragen we u om even langs te komen. Onze baliemedewerkers helpen u graag bij het inschrijven van uw kind.