fbpx

AquaSport

AquaSport is een workout in het water waarin allerlei zwemvormen en trainingsvormen terugkomen. Centraal in deze les staan: jezelf fitter voelen en beter worden in de bewegingen in het water.

Aquafitness reserveren of een keer proberen?

Het is heel simpel! Kies de datum en tijd en de rest gebeurd vanzelf!

Maar wat is AquaSport?

AquaSport bestaat uit een aantal dynamische bewegingsvormen in zowel diep als ondiep water waarbij gebruik kan worden gemaakt van materialen. Door AquaSport kun je op een leuke manier je gezondheid en lichamelijke conditie verbeteren. Intensief trainen of gewoon lekker bewegen, iedereen kan z’n plekje vinden!

Wat maakt bewegen in het water zo bijzonder?

Door de opwaartse kracht van het water wordt de druk op de gewrichten aanzienlijk verminderd. Alle spieren worden gelijkmatig gebruikt en gewrichten worden niet overbelast. Trainen in het water is dus een uitermate veilige manier van lichaamsbeweging. De kans dat je bij het AquaSporten blessures oploopt is bijzonder klein. Dat maakt deze watersport tot een van de gezondste sporten.

Tijdens het bewegen in het water ondervind je de grote weerstand van het water. Deze is meer dan 15 keer zo groot dan lucht. Hoe sneller een beweging wordt gemaakt in het water, hoe zwaarder de oefening wordt.

Door regelmatig te oefenen en geleidelijk de inspanning te vergroten, merk je al gauw dat je conditie verbetert!

Bij De Vennen kun je deelnemen aan Aquarobics, Aquajoggen, Aquabootcamp en Aquafitness.