fbpx

ZWEM-ABC

De zwemles bij De Vennen staat voor een speelse, kindvriendelijke wijze van leren zwemmen. Er is veel aandacht voor zwemredzaamheid, maar zwemveiligheid en zwemvaardigheid staan voorop.

Er wordt eerst geleerd om ‘watergewend’ te zijn, dat wil zeggen geen angst voor het water te hebben. Dit wordt bereikt door middel van spelletjes en oefeningen in ondiep water. Daarna gaan de kinderen verder naar het volgende bad. In elk bad leren kinderen meer vaardigheden tot ze zelfstandig kunnen zwemmen. Wanneer de vaardigheden voldoende worden beheerst kunnen de kinderen afzwemmen voor het zwemdiploma!

Afzwemmen

Het rooster is bekend. De volgende data zijn vastgelegd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen:
2024: 16 maart – 25 mei – 29 juni – 28 september – 23 november
2025: 25 januari – 29 maart – 24 mei – 28 juni

Wij zijn gecertificeerd!

DE NATIONALE ZWEMDIPLOMA’S

In Nederland mag iedereen zwemles aanbieden en een zwemdiploma uitgeven. Dit is namelijk niet wettelijk geregeld. De verschillende zwemdiploma’s leiden helaas niet altijd op tot dezelfde Nationale Norm Zwemveiligheid.

Wij hebben echter de Licentie Nationale Zwemdiploma’s en worden elk jaar onafhankelijk getoetst door de stichting Nationale Raad Zwemveiligheid. Zo weet je als ouder zeker dat de zwemlessen en het zwemdiploma voldoen aan de meest recente kwaliteitscriteria en leg je de basis voor een leven lang zwemplezier en –veiligheid.

 

De 4 zekerheden

 

Gediplomeerde en gekwalificeerde zwemonderwijzers
Zodat je kind in veilige handen is en met plezier naar zwemles gaat. Zo werken de zwemonderwijzers volgens de Gedragscode Zwembranche, hebben een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en blijven bijgeschoold.
Je kind ontvangt de Nationale Zwemdiploma’s A, B en C
Met het behalen van het Nationaal Zwemdiploma C voldoet je kind aan de Nationale Norm Zwemveiligheid. Deze officiële diploma’s worden bijvoorbeeld erkend door brandweer, politie en sportopleidingen voor de uitoefening van verschillende beroepen.
De zwemlesaanbieder hanteert een helder beschreven zwemlesmethode,
Zodat je kunt bepalen welke aanbieder het beste bij jouw kind past. Tijdens de zwemles wordt je als ouder ook goed op de hoogte gehouden van de vorderingen van je kind. .
Een constante kwaliteit van de zwemlesaanbieder
Geborgd door onafhankelijke jaarlijkse controle en toetsmomenten bij het diplomazwemmen
Kies bewust en ga voor zekerheid!

Kijk voor meer informatie en antwoorden op veel gestelde vragen van andere ouders over dit onderwerp ook op: ”www.allesoverzwemles.nl“

Zwemles oefenpas | De Vennen

ZWEMLES OEFENPAS

Oefenuur

Tijdens reguliere weken is het mogelijk om op woensdagen van 16.30 tot 17.30 te komen oefenen. Dit geldt voor het kind met oefenpas en 1 ouder gratis bij scannen van de oefenpas. Voor ieder kind dat actief zwemles volgt (A en B) en die op de wachtlijst staat.

Rest van het jaar

Tijdens de rest van het jaar kan uw kind gratis komen oefenen op de aangegeven tijdens volgens het meest recente rooster.
Zaterdagen tussen 12.00 – 16.00 (geen wedstrijdbad)
Zondagen tussen 10.30 en 16.00 (ook wedstrijdbad)

 • Alleen het kind is gratis in het weekend en de begeleider dient te betalen

Eénmalige kosten:

€ 25,00

Zwemlestijden

Maandag

Kleine groepjes (6)

 • 15:00 – 15:45 uur
 • 15:45 – 16:30 uur
 • 16:30 – 17:15 uur
 • 17:15 – 18:00 uur
 • 18:00 – 18:45 uur

Dinsdag

 • 15:45 – 16:45 uur
 • 16:45 – 17:45 uur

Woensdag

 • 13:30 – 14:30 uur
 • 14:30 – 15:30 uur
 • 15:30 – 16:30 uur

Donderdag

 • 15:45 – 16:45 uur
 • 16:45 – 17:45 uur

Vrijdag

 • 15:45 – 16:45 uur
 • 16:45 – 17:45 uur
 • 17:45 – 18:45 uur

Zaterdag

 • 09:00 – 10:00 uur
 • 10:00 – 11:00 uur
 • 11:00 – 12:00 uur

F.A.Q.

Hieronder vind je een aantal veel gestelde vragen welke betrekking hebben omtrent de zwemlessen. Staat je antwoord er niet tussen? Neem even contact op met onze receptie en dan helpen wij je graag verder!

Hoe kan ik mijn kind inschrijven?

Kom even langs bij onze receptie. Daar hebben wij een formulier klaarliggen en bespreken wij alles even met je door!

Wat zijn de tarieven?

Wil je meer informatie over de tarieven van de zwemles? Klik dan hier. Je wordt doorverwezen naar de tarievenpagina.

Hoe vaak is de zwemles?

De zwemles is een keer per week, met uitzondering van de schoolvakanties.

Zijn er kleine groepen?

Op maandag hebben wij kleine groepjes waar maximaal 6 kinderen les krijgen van de zwemonderwijzer. Mocht je hier meer informatie over willen, neem even contact met ons op!

Is er ook zwemles voor oudere kinderen?

Wij hebben ook zwemles voor oudere kinderen, voor meer info kunt u contact opnemen met de receptie.

Is er een wachtlijst?

Op dit moment is het zo dat er een wachtlijst is. Mocht je vragen hebben over de wachttijd of heb je een andere vraag? Stuur een e-mail naar [email protected] of neem contact op met de receptie.

Hoe zit het met de betaling?

Bij de inschrijving betaal je het inschrijfgeld, de rest van de betaling vindt plaats bij de aanvang van de eerste zwemles. Je hebt dan de keuze om maandelijks te betalen of de afkoop te doen.

Vanaf welke leeftijd mag mijn kind starten?

Starten mag vanaf 4 jaar, echter is de leeftijd die wij aanraden 4.5 tot 5 jaar zodat jouw kind genoeg durft. Uiteraard blijft het een eigen keuze en respecteren wij jouw beslissing.

Wat kun je voor de leeftijd van 4 doen?

Wij hebben een zwemles-oefenpas, hiermee kan het kind vanaf het moment van inschrijving tot en met het B-diploma in de weekenden gratis komen oefenen.

Hoe snel behaalt een kind a/b/c?

Dat is erg lastig te bepalen. Elk kind heeft zijn of haar eigen niveau en dat is allemaal goed!

Wat als mijn kind al eerder zwemles heeft gehad en weer wilt instromen?

Wij bieden de mogelijkheid om voor te zwemmen. Dit houdt in dat jouw kind in ongeveer 15 minuten laat zien wat hij/zij kan bij een van onze instructeurs. Let op: jouw kind komt hiervoor alleen in aanmerking als hij/zij al in het diepe kan zwemmen. Als dat zo is, gaan we na het voorzwemmen kijken op welk niveau hij/zij uitkomt en wat de mogelijkheden zijn om in te stromen.

VERTROUWENSPUNT SPORT & DOORVERWIJZING VERTROUWENSPERSOON NOC*NSF

De Vennen streeft samen met Het Nationaal Platform Zwembaden NRZ naar een zwemklimaat zonder ongewenste intimiteiten en acht het van belang dat ongewenste omgangsvormen, waaronder seksuele intimidatie, wordt voorkomen en bestreden. Als branche-instituut vinden wij het belangrijk dat zowel de professionals als de consumenten van de branche in vertrouwen met een deskundige kunnen praten en advies kunnen krijgen.