fbpx

Cool Coaching op Leefstijl

Laurie, Sanne en Cindy staan voor je klaar!

Sport- en Gezondheidscentrum De Vennen heeft al een aantal jaren ervaring met het leefstijlprogramma CooL (Coaching op Leefstijl). Per 1 januari 2019 zit deze leefstijlinterventie in het basispakket inbegrepen. De interventie wordt vergoed vanuit de basisverzekering en heeft geen invloed op jouw eigen risico.

 

WAT IS COOL?

‘Coaching op Leefstijl’ is een interventie die 2 jaar duurt. In deze twee jaar vinden er individuele coachgesprekken en workshops in groepsverband plaats. Samen met een leefstijlcoach gaat u kijken op welke manier u kan werken aan een gezondere leefstijl. De leefstijlcoach gaat er voor zorgen dat u zich meer bewust wordt van uw eigen gedrag en helpt u bij het maken van gezondere keuzes.

HOE ZIET COOL ERUIT?

Het CooL traject bestaat standaard uit 2 jaar. We nemen je mee in hoe deze jaren er uit zien en wat het allemaal precies inhoudt.

Geïnteresseerd?

Stuur dan een e-mail naar [email protected] en vraag naar de mogelijkheden!

01

Het eerste jaar gaan we in op jouw persoonlijke doelen. We leggen een basis waarop we samen verder kunnen werken! Hieronder hebben wij de verschillende onderdelen beschreven;

Een intakegesprek

v

3 Individuele coachgesprekken

8 Workshops

02

In het tweede jaar gaan we dieper in op alle opgedane kennis. Samen gaan we jouw leefstijl finetunen om zo een manier te vinden die je de rest van je leven vol kunt houden. Hieronder hebben wij de verschillende onderdelen beschreven;

v

2 Individuele coachgesprekken

8 Verdiepende workshops

Een outtake gesprek

Kosten

Het traject wordt vergoed vanuit uw basisverzekering door uw zorgverzekeraar. Dit gaat niet van het eigen risico af. Wanneer u gaat deelnemen betekent dit dat u gemotiveerd bent om het volledige project van twee jaar bij te wonen. Tijdens de intake wordt hierover gesproken en wordt er samen besloten of u gaat deelnemen.

Mocht u meer informatie willen of bent u al overtuigd om gezellig mee te komen sporten, dan kunt u contact opnemen met één van onze leefstijlcoaches. U kunt hiervoor bellen naar 0162-319999 of mailen naar [email protected].

INCLUSIECRITERIA

Je kunt deelnemen aan het project wanneer je een doorverwijzing hebt vanuit de huisarts. Deze kun je krijgen op het moment dat je:

5

Ouder bent dan 18 jaar

5

Een BMI heeft boven de 30

5

Een BMI heeft boven de 25

Een BMI heeft boven de 25 in combinatie met een gewicht gerelateerd gezondheidsrisico zoals een verhoogd risico op diabetes type 2 en/of hart- en vaatziekten.

Heeft dit geen betrekking op jou?

Dan hebben we een online community waarbij je kunt werken aan je gezondheid! De Great-community (onderdeel van De Vennen) wil iedereen helpen. Ook als je niet binnen de criteria van CooL past.

Groeps-
bijeenkomsten

De groepsbijeenkomsten zullen gaan over leefstijl-gerelateerde thema’s en zullen begeleid worden door een leefstijlcoach. De volgende onderwerpen komen aan bod:

Kleine aanpassingen, groot effect

Eventuele uitwerking

Kom in beweging

Eventuele uitwerking

Lekker eten geeft structuur aan je dag

Eventuele uitwerking

Slapen en ontspannen

Eventuele uitwerking

Gezond leven is plannen

Eventuele uitwerking

Hoe maak ik mijn acties tot een succes

Eventuele uitwerking

Hoe gezond is jouw weekend?

Eventuele uitwerking

Hoe blijf ik bewegen

Eventuele uitwerking

Op een interactieve manier zullen de onderwerpen behandeld worden binnen de groep. Er wordt gebrainstormd in subgroepen en ervaringen worden tijdens bijeenkomsten gedeeld. Daarnaast worden er kleine opdrachten uitgevoerd die gekoppeld zijn aan het thema. Op deze manier wordt er gewerkt aan de bewustwording van uw eigen gedrag en dat van anderen.

Beweeggroep

Wij zijn van mening dat bewegen een onmisbaar aspect is binnen een gezonde leefstijl. Daarom bieden wij de mogelijkheid om naast het project gebruik te maken van één van de beweeggroepen. Dit zijn beweegmomenten speciaal voor mensen die voldoen aan de eisen van het leefstijlcoachproject. De kosten hiervan zijn € 28,- per maand. De momenten bestaan uit een gevarieerd beweegprogramma in de fitness, buiten, in het zwembad of in een van onze zalen waarvan u er twee per week kunt reserveren.