fbpx

Onze leefstijlcoaches

Wij hebben leefstijlcoaches bij de Vennen. Nu horen we je denken, een leefstijlcoach? Wat doen die dan? Als leefstijlcoach zeggen we jou in ieder geval niet niet wat je wel of niet mag, maar kijken we samen met jou naar hoe jouw leefstijl er nu uit ziet en waar jij naar toe zou willen.

Wie zijn onze leefstijlcoaches

Wij zijn Laurie, Sanne en Cindy en we staan klaar om jouw leven in balans te krijgen! Met elk onze eigen interesse en expertise kunnen wij jou helpen grip te krijgen op jouw welzijn.

Laurie Great Leefstijl

Laurie

Meer over Laurie

Ik wil jou helpen om op het gebied van gezondheid door alle bomen het bos weer te zien

Gezondheid, voeding en bewegen spelen al jaren een belangrijke rol in mijn leven, daarom was de keuze gevallen op de HBO opleiding sport- en bewegingseducatie (nu bekend als sportkunde). Tijdens de laatste jaren werd mij duidelijk dat mijn interesse lag bij het helpen van mensen met hun eigen gezondheid. Niet door schemaatjes af te leveren, maar door echt te kijken wat er bij mensen speelt en te kijken welke leefstijl het best bij hen past.

Na mijn opleiding heb ik direct de accreditatie behaald om me aan te mogen sluiten bij de beroepsvereniging van leefstijlcoaches Nederland om gecertificeerd leefstijlcoach te worden.

Zelf ben ik een echte teamsporter. Het hockeyveld is voor mij dé plek om mijn energie kwijt te raken en mijn hoofd leeg te maken. Daarnaast doe ik ook aan jumping fitness en luister ik graag podcasts die met psychologie en gezondheid te maken hebben.

Met ons coachingsaanbod wil ik jou helpen om op het gebied van gezondheid door alle bomen het bos weer te zien, jezelf te leren kennen en jou bewust te maken van jouw gewoontes en patronen. Allemaal om jou te helpen, zodat jij de beste versie van jezelf kunt worden!

Sanne

Meer over Sanne

Ik ga jou helpen om bewustwording te creëren op het gebied van gezondheid!

Gezondheid staat altijd al centraal in mijn leven. Om me verder te verdiepen in gezondheid heb ik HBO sportkunde gestudeerd en heb daarna de master Healthy Ageing Professional succesvol afgerond. Na deze opleidingen ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging van leefstijlcoaches Nederland.

Door de jaren heen heb ik geleerd om niet alleen te focussen op waar mensen tegenaan lopen, maar juist te focussen op wat wel mogelijk is. Gezondheid is niet alleen het gewicht maar ook je mentale gezondheid, energie, structuur en slapen. Je kan pas iets veranderen als je bewust bent van je eigen gedrag. Ik wil je inzicht geven in de dagelijkse gewoontes op alle gebieden. Het zoeken naar de balans die voor jou werkt. Een gezonde leefstijl kan helpen bij het behandelen van klachten en ervoor zorgen dat herstel sneller is. Maar ik vind het ook belangrijk om ook te kijken naar de preventieve kant van gezondheid.

Samen werken naar het behalen van jouw persoonlijke doelen. Wat zijn jouw doelen? Wat is voor jouw gezondheid? Welke concrete stappen kan je zetten om jouw doel te behalen?

Met ons coachingsaanbod wil ik jou helpen om bewustwording te creëren op het gebied van gezondheid. Daarbij echt de diepere laag van jouw vraag te zoeken en te kijken wat je graag zelf wil én kan veranderen. Ik ben er om te luisteren en mijn aanpak aan te passen aan jouw individuele behoeften. Alles in kleine stappen zodat je het gaat volhouden. Samen gaan we aan de slag met concrete en haalbare stappen om jouw doel te behalen met het uitgangspunt dat jij het beste uit jezelf haalt!

Cindy

Meer over Cindy

Ik wil aha-momentjes creëren om je tot nieuwe leefstijlinzichten te laten komen

Gezondheid heeft een belangrijke plaats in mijn dagelijkse leven. Met deze interesse heb ik de opleiding HBO Sportkunde gevolgd en vervolgens de Master Healthy Ageing Professional. Sinds 2019 ben ik werkzaam als leefstijlcoach en daarnaast ben ik werkzaam als Docent Health & Social Work.

Positieve gezondheid is voor mij een belangrijke benadering binnen de gezondheid en leefstijl. Leefstijl is breder dan enkel afvallen of je fysieke gesteldheid, waarbij aspecten als mentaal welbevinden, kwaliteit van leven en werk-privébalans bijvoorbeeld ook belangrijk zijn. Daarnaast sta ik voor het preventief stimuleren en inzetten van een gezonde leefstijl, niet enkel ter behandeling. Ik loop dan ook warm voor een maatschappij welke meer gericht is op gezondheidsbevordering en minder op enkel ziektebehandeling. Ik vind het leuk om bezig te zijn met de laatste trends/ontwikkelingen op leefstijlgebied.

Ik wil jou binnen ons coachingsaanbod meenemen naar de veranderende wereld en trends op leefstijlgebied. Daarbij wil ik jou helpen om ongezonde gewoontepatronen te doorbreken en gezonde(re) gewoontes te ontwikkelen door inzichten te creëren en handvaten aan te reiken. Eigen regie, kleine stapjes zetten, succesmomenten creëren en successen vieren staan daarbij centraal! Ben jij er klaar voor? Ik wel! 

Op welke manier kunnen wij jou helpen?

Krijg weer grip op jouw welzijn met behulp van onze leefstijlcoaches. Bekijk wat ze jou kunnen bieden:

Hoe weet je dat je in goede handen bent?

De Vennen draait al sinds 2015 als één van de eersten mee in de wereld van de leefstijlcoaching.

Tegenwoordig noemen mensen zich al snel een coach en weet iedereen wel wat van voeding en sport af. Wij hebben een opleiding of accreditatie doorlopen en zijn daarmee aangesloten bij de beroepsvereniging van leefstijlcoaches Nederland (BLCN) en het kwaliteitsregister beroepsoefenaren in de zorg (KABIZ). Om hierbij aangesloten te mogen blijven volgen onze leefstijlcoaches regelmatig bijscholingen en intervisies met andere geregistreerde leefstijlcoaches.

Sport- en Gezondheidscentrum De Vennen heeft meegedaan met de pilot van CZ met als doel het leefstijlprogramma CooL in de basisverzekering (1 januari 2019) te krijgen. De Vennen draait al sinds 2015 als één van de eersten mee in de wereld van de leefstijlcoaching.

We hebben dus een goede rugzak vol met kennis en ervaring. Naast de pilot en de GLI houden we ons ook bezig met andere projecten. Hierbij kun je denken aan het coachen van werknemers van bedrijven, het geven van workshops aan bedrijven en we geven groepslessen om iedereen in beweging te houden.

WIL JIJ BEREIKEN WAT JE NOG NIET EERDER IS GELUKT?
LEUN DAN NIET ACHTEROVER EN GA ERVOOR!