fbpx

Vitaliteitscheck

Wil jij erachter komen hoe jij het meest efficiënt vetten verbrand of jouw conditie naar een hoger niveau tilt? Dan is de vitaliteitscheck iets voor jou!

Waarom?

Herken jij het volgende?

Je wil beginnen met sporten of bewegen, maar je weet niet wat je het best op welke intensiteit zou kunnen doen om vetten te verbranden of conditie op te bouwen. Of je bent al een tijdje bezig, maar je lijkt niet vooruit te komen? De vitaliteitscheck is voor iedereen. Of je nu wilt beginnen met sporten/bewegen, een gemiddelde sporter bent of juist een fanatieke sporter bent die zijn of haar prestaties naar een hoger niveau wil tillen.

Ben Bij De Vennen

Waar bestaat de vitaliteitscheck uit?

Klik op de + om te lezen waar het onderdeel precies uit bestaat.

Lichaamsanalyse met de InBody

Tijdens de InBody meting wordt er een uitgebreide analyse gemaakt van jouw lichaamssamenstelling. De InBody meet of je lichaam daadwerkelijk in balans is. Leeftijd en geslacht worden daarin meegenomen. Je krijgt inzicht in de verhouding tussen jouw vetmassa, spiermassa en vochtbalans. Je krijgt zelfs inzicht in welk lichaamsdeel het meeste aandacht nodig heeft.

Gas- ademanalyse (fietstest)

Met deze testen worden onder andere het maximaal zuurstofopnamevermogen (VO2-max), aerobe drempel (VAT) en anaerobe drempel of ‘omslagpunt’ (RCP) bepaald. Deze fietstest duurt ongeveer 10-15 minuten fietsen en wordt opgebouwd tot maximale inspanning. Er wordt gefietst met een gezichtsmasker. Dit masker meet wat je in en uit ademt en in welke frequentie en wat de inhoud daarvan is. Uiteindelijk komt hier uit hoe de verbranding in jouw lichaam is. Verbrand je veel vetten zoals je tijdens inspanning zo lang mogelijk zou willen of juist veel koolhydraten vanaf de kleinste inspanning? Naar aanleiding van een advies kan er specifiek getraind worden op een betere vetverbranding, of specifiek op conditieverbetering.

Hartritmevariatie

Doormiddel van een sensor die we op het oor plaatsen krijgen we informatie over de veerkracht en vitaliteit van het lichaam. Denk hierbij aan hoe het lichaam reageert op stress en vermoeidheid. Een hoge score op deze test laat zien dat je geen in de afgelopen periode weinig tot geen stress heeft gehad of dat het lichaam goed met stress om kan gaan.

Bloeddrukmeting

We meten de boven- en onderdruk van je hart.

Krachttest

Tijdens de krachtmeting wordt de algemene kracht van jouw lichaam gemeten.

De uitslagen worden direct met jou doorgenomen en na afloop krijg je een gezondheidsrapport met alle uitslagen van de testen en het besproken trainingsadvies.

Na de vitaliteitscheck kun jij het volgende:

  • Weet jij precies op welke hartslag jij het meest efficiënt traint om vetten te verbranden;
  • Weet jij precies op welke hartslag jij het meest efficiënt traint om jouw conditie te verbeteren;
  • Hoe je kunt trainen om tijdens inspanning langer te genieten van jouw vetverbranding in plaats van snel over te schakelen op koolhydraatverbranding;
  • Welke activiteiten op welke intensiteit het best passen bij jouw doelen;
  • Krijg jij een uitgebreid rapport met jouw resultaten en trainingsadvies.
Inloggen De Vennen App