fbpx

We leven in een DieetcultuuR 

Wat bedoelen we met dieetcultuur?

In welk seizoen we ook leven, we zien steeds meer reclame om ons heen om te werken aan ‘die feestmaand-kilo’s’, ‘jouw summerbody’ of ‘de vakantiekilo’s’.

Tegenwoordig leven we in een dieetcultuur. Of je nu wil of niet, je maakt er toch onderdeel van uit.
Hoe komt dat eigenlijk dat deze cultuur zo is ontstaan? Waarom staat slank zijn gelijk aan gezondheid en wat steviger zijn niet? Je zult zien dat sinds deze cultuur zijn intrede heeft gemaakt, er eigenlijk alleen maar meer mensen zijn gekomen met overgewicht en hoe meer producten er op de markt kwamen om snel af te vallen hoe erger het wordt. Benieuwd hoe dat komt?

In de video hieronder leer je er nog veel meer over!

Hoe sterk zit jij in de dieetcultuur?

N

Kijk je non-stop naar calorieën?

N

Denk jij altijd zwart of wit in voeding?

N

Denk jij dat je bananen, druiven etc. niet 'mag' eten omdat ze teveel suiker bevatten?

N

Is afvallen jouw enige motivatie om te sporten?

N

Sla je maaltijden over om te compenseren?

Waarom is slank altijd maar beter? leer het in deze video!

Focus niet alleen op je gewicht, maar op alle vlakken van jouw welzijn.

 

Slank zijn staat niet altijd gelijk aan gezonder. Wat als je volgens de normen overgewicht hebt, maar jouw conditie is goed, je bloedsuiker, cholesterol, bloeddruk etc. zijn goed. Ben je dan toch altijd ongezond?

Anderzijds, ben je altijd gezond als jouw BMI binnen een gezond gewicht valt, maar slechte waarden hebt en nog geen trap op komt zonder daarna te moeten rusten?

Wat gezond is, is voor iedereen anders. Ook mentale gezondheid speelt hier een hele grote rol in. 

wat kunnen wij voor jou doen op het gebied van leefstijl?

Wil je graag een langer traject? Maandelijks één-op-één begeleiding? Wekelijks een voedingsschema met een vaste coach? Of zien wat nu echt het beste punt is om vetten te verbranden of jouw conditie te trainen? Het kan allemaal! Bekijk hieronder ons aanbod!

Mogen wij je helpen?

Wil je ook werken aan je gezondheid? Heb je behoefte aan advies? Kom eens langs of plan een vrijblijvend adviesgesprek. We helpen je graag verder richting een leven in balans.