fbpx

Intermittent fasting

Wat is het nu intermittent fasting?

Intermittent fasting is een vorm van afwisselend vasten. Dit wordt veel gebruikt voor het afvallen. Veel websites en artikelen geven aan dat het gezond is en je er makkelijk vet mee verbrandt.

Intermittent is geen dieet waarbij je specifieke voedingsproducten neemt of uitsluit. Het gaat niet om wat je eet, maar wanneer je dit eet. Bij intermittent fasting mag je in de periodes dat je niets eet wel water, koffie of theedrinken. Geen producten die calorieën bevatten, ook geen calorievrije drankjes zoals light-frisdranken.

Er zijn verschillende manieren om te vasten. Je kunt 16 uur vasten en 8 uur eten, of om de dag vasten, waarbij je 24 uur niets eet en 24 uur wel mag eten, of je vast bijvoorbeeld twee van de zeven dagen. Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat en wat dit met je lichaam doet?

In de video hieronder vertellen we je hier meer over!

Ben jij onbewust bezig in intermittent fasting?

N

Eet jij na 8 uur 's avonds niet meer?

N

Eet jij alleen maar tussen bepaalde tijden?

N

Eet jij maar 3 keer per dag?

N

Sport jij op een lege maag?

Hoe kijken wij tegen intermittent fasting aan?

Leer er hieronder meer over of klik hier om direct onze visie te bekijken!

Intermittent fasting vraagt veel discipline door de dag heen.

 

Gemiddeld ben je 16 uur op een dag bezig met activiteiten tijdens je werk en in je vrije tijd. Niet altijd fysiek, maar ook mentaal. Wist je dat je hersenen enkel koolhydraten als brandstof kunnen gebruiken? Om goed te kunnen functioneren houden ze dan ook van een stabiele toevoer van koolhydraten.
Met vasten kun je ze dit niet geven. Je zult dan ook merken dat je concentratie vermindert, je humeur en je energieniveau om taken op te pakken.

Tot slot moet je je bij elke leefstijlaanpassing afvragen: “kan ik deze verandering de komende 5 of 10 jaar volhouden”? Denk je nu al dat dit niet gaat lukken? Dan is het voor jou niet de manier om gezonder te worden.

Wat werkt dat wel?

Ons BenFit programma sluit perfect aan op een gezond en regelmatig voedingspatroon. Een programma dat vol te houden is omdat je helemaal geen honger hoeft te hebben, dagelijks al je nodige voedingstoffen binnen krijgt én samen met jouw persoonlijke coach de rest van jouw leefstijl onder de loep kan nemen! Klik op de knop hieronder en kom meer te weten over BENFit!

Twijfel je nog?

Dat kunnen we ons voorstellen. Kom eens langs of plan een vrijblijvend adviesgesprek. We helpen je graag verder richting een leven in balans.