fbpx
  • Uitgelicht
  • $
  • Jeugdinterventie ‘FitMind’; samen kom je verder

FitMind;
Samen werken aan de
mentale gezondheid
van jongeren

Verontrustende cijfers

Daar willen we iets aan doen

‘Platform ’Alles over Sport’ kwam laatst met een schokkend artikel waarin staat dat 50% van de jongeren al kampt met mentale problematiek. Ook andere instituten, zoals Kenniscentrum Sport en Bewegen, hebben meer en meer aandacht voor de doelgroep jeugd met betrekking tot mentale gezondheid.

De interventie ‘FitMind’ speelt in op deze verontrustende ontwikkeling door sport als middel te gebruiken in combinatie met de expertise van leefstijlcoaching. Het Cambreur College werkt samen met De Vennen om jongeren bewust te maken van gedrag en gewoontes. Door individuele haalbare doelen te stellen en actief te werken aan deze bewustwording hoopt de interventie ‘FitMind’ bij te kunnen dragen de mentale gezondheid van de jeugd te verbeteren.

“Deze maatschappelijke rol nemen we allebei heel serieus. Door samen op te trekken vergroten we de slagkracht en slagingskans”, aldus Robin van Sunten (Cambeur College)

De jongeren worden niet alleen geholpen met schoolgerelateerde problemen, maar juist ook alles wat buiten school om op hen af komt. Lekker in je vel zitten staat centraal gedurende de interventie. Onderwerpen als voeding, slaap, stress en ontspanning worden dynamisch verweven in de reeks aan contactmomenten.

Lees het artikel in Weekblad Dongen

Meer weten?

Ben of ken jij iemand die mee wil doen aan FitMind?
Neem dan contact op via [email protected]