fbpx

Wat gebeurt er fysiek met je lichaam als je op dieet gaat?

Tegenwoordig leven we in een dieetcultuur. Het volhouden van een dieet is lastig. Onderzoek laat dan ook zien dan 50 tot 70% van de mensen die op dieet gaan na één jaar hun oude gewicht terug hebben. Na twee jaar stijgt dit naar 85% en na drie jaar is dit percentage gestegen naar 95%.

Diëten is iets heel onnatuurlijks. Als je streng gaat diëten geef je je lichaam eigenlijk een seintje dat het in hongersnood verkeerd. Hierdoor gaat je metabolisme trager werken. Met als gevolg dat als je teruggaat naar je oude eetpatroon, waardoor je weer extra gewicht bij komt. Het bekende jo-jo effect.

Ben jij een echte jo-jo-er?

N

Gaat een dieet een paar weken goed en dan ga je terug naar je oude eetpatroon?

N

Kom jij altijd gewicht aan na een dieet?

N

Het wordt steeds lastiger om gewicht te verliezen?

N

Je eet weinig maar blijft aankomen?

Wat gebeurt er met jouw lichaam?

In de volgende video vertellen wij je alles over het fysieke aspect van op dieet gaan.

Het is niet zo onschuldig als het lijkt.

 

Diëten is dus niet zo onschuldig als het misschien lijkt. Je lichaam krijgt het zwaar te verduren in deze tijd en gaat dus blijvend zorgen dat dit niet nog eens gebeurt. Hierdoor zijn er blijvende aanpassingen in jouw verbrandingssnelheid, waardoor je steeds minder zult moeten eten om op gewicht te blijven nadat je bent gestopt met jouw dieet. 

Gezond gewicht verliezen gaat dus nooit samen met snel gewicht verliezen. Als je stap voor stap gaat werken aan nieuwe gewoontes in je leven ga je jezelf een groot plezier doen zowel op lichamelijk vlak als het mentale vlak, omdat het dan wél vol te houden is. 

Hoe kun je dan het beste met je lichaam omgaan?

Elk lichaam is uniek en vraagt om een eigen aanpak. Wij helpen je met het uitwerken van deze aanpak en houden je er ook aan! Er zijn twee vormen waar je voor kunt kiezen bij De Vennen; BENFit of persoonlijke begeleiding. Beide vormen worden ondersteund door onze leefstijlcoaches. Wil je meer weten hoe het in zijn werk gaat? Maak dan een keuze:

Twijfel je nog?

Dat kunnen we ons voorstellen. Kom eens langs of plan een vrijblijvend adviesgesprek. We helpen je graag verder richting een leven in balans.