fbpx

Jannie van Hees

Wie ben je?

Ik ben Jannie, 38 jaar en geboren en getogen Dongenaar. Dongen heeft iets magisch. Het samen doen, het verenigingsleven, het vrijwilligerswerk. Ik ben betrokken bij veel van de evenementen die in Dongen worden georganiseerd. Ik ken allebei de kanten van de bar; want ook op die manier werk je mee aan het in stand houden van alle mooie evenementen en initiatieven die Dongen rijk is.

Hoe hou jij jouw leven in balans?

Nu ik weer mijn draai- heb gevonden in mijn eigen onderneming, kan ik veel makkelijker tegen mezelf zeggen dat ik een dag helemaal niets doe. Het niet hebben van een eigen horeca-onderneming die 24/7 moet draaien geeft veel rust en maakt het ook veel makkelijker om de balans goed te houden. En dat is voor mij wel echt iets wat nodig is om lekker in je vel te zitten. En omdat ik doe waar ik goed in ben en wat mijn passie is vind je wat makkelijker die balans tussen privé en werk. Ik hoef niet te denken in weekenden, want elke dag is leuk en elke dag kan ingevuld worden zoals ik dat wil.

Inzicht:

N

38 jaar

N

Geboren en getogen Dongenaar

N

De Vennen = 'Me-time'

N

Ondernemer & Adviseur

N

eGym & sauna

De Vennen
=
‘Me-time’

“Vino Vido Vici;
ik zag, ik kwam, ik overwon”

Ondernemen bij Ondernemers

Hoe kom je zover?

Door de komst van Corona hebben we uiteindelijk na lang vechten voor de zaak die deur dicht moeten doen. Dat was een heel moeilijke periode voor ons en ik kwam erachter dat het opzetten van een eigen onderneming veel makkelijker is dan het afsluiten. Er dient veel te worden afgehandeld en dat ging gepaard met veel emotie. Die deur ging dicht, maar ik ben wel een type persoon die dan kan kijken waar er deuren open gaan. Welke staan op een kier en welke zijn interessant genoeg om verder open te zetten en er doorheen te lopen.

Wij namen wijnen af van een importeur van zuivere wijnen en tijdens het gesprek waar ik aangaf dat wij helaas geen wijnen meer konden afnemen omdat we gingen stoppen met Dongens Genieten, kwam de vraag vanuit de importeur: Ik zoek iemand die én mijn wijnen kan leveren én kennis van zaken heeft. Na een aantal goede gesprekken ben ik dus met volle overgave door die deur gelopen en heb ik mijn eigen groothandel in zuivere wijnen: Vino Vido Vici. Ik heb het alleenrecht voor West-Brabant en Zeeland en bedien hoofdzakelijk de zakelijke markt.

Hoe ziet jouw leven er nu uit?

Ik ben 3 dagen zoet met het beleveren van al mijn afnemers, wat betekent dat ik nog 4 dagen over heb om andere dingen te doen. Want ja als ondernemer in hart en nieren heeft een week gewoon 7 dagen.

Een deel van die tijd besteed ik natuurlijk aan mijn kinderen en mijn man. We hebben een samengesteld gezin. Mijn kids zijn 10 en 13 en hebben mij nog wel nodig als mama. Ze zijn de helft van de week bij ons. De kinderen van Jeroen zijn al wat ouder met hun eigen werk of studie. Die appen als ze mee willen eten en als ze er allemaal zijn zitten we gezellig met zijn allen aan de eettafel.

Maar dan blijven en nog genoeg uren in de week over. Ik krijg best wel veel hulpvragen van horeca ondernemingen waar ik over de vloer kom om mijn wijnen te leveren. Hulpvragen in de breedste zin van het woord; personeel, trainingen, inkopen en zelfs de vraag ‘kijk eens met een frisse blik naar mijn onderneming want ik zit vast en zie niet waar ik verbeteringen kan doorvoeren.’ Nou dat pak ik er dus ook projectmatig bij op, dit soort adviestrajecten. En mocht het na het advies ook nog de wens zijn om de implementatie te verzorgen, doe ik dat ook. En dat is waar ik de meeste voldoening uit haal. Ik mag ondernemen binnen iemands onderneming.

Waarom ben jij zo’n goede adviseur?

Ik denk dat dat een combinatie is van een aantal eigenschappen die ik heb ontwikkeld in mijn leven. Als eerste heb ik in een ver verleden de opleiding Sociale Pedagogiek gedaan. Iets heel anders. Maar dat maakt wel dat mijn kracht is dat ik kan denken vanuit de ander. Ik kan heel goed luisteren, voordat ik met advies kom. Het snappen van de ander of die specifieke onderneming is het meest belangrijke aspect om te kunnen komen tot een advies van waarde. En What you see is what you get; Ik ben nooit iemand anders dan Jannie.

Daarnaast ben al vanaf mijn 14e begonnen in de horeca als bijbaantje. En ondanks dat ik uiteindelijk kinderen kreeg en fulltime werkte heb ik altijd een bijbaantje gehouden in de horeca. Horeca is een manier van leven en ondernemen is ook een manier van leven. Als je dan mag ondernemen in de horeca, dan doe je hetgeen wat je graag doet en waar je goed in bent.

Welke rol speel sport & bewegen in jouw leven?

Ik heb een bewuste keuze gemaakt om weer meer te doen aan beweging. Als je in een periode zit waarin het zakelijk niet lekker gaat, dan is alles een beetje kwijt. Ik merkte het aan mijn voeding, mijn energie, mijn kracht. De nieuwe stappen richting de toekomst op zakelijk vlak gaf mij wel het gevoel ook lichamelijk weer actiever te moeten worden. Deels omdat het werk wat ik nu doe soms ook fysiek van aard is, maar ook omdat spanning en stress in het lichaam gaan zitten. Ik moest van mezelf ook aan mezelf werken en daar hoort sporten voor mij zeker bij.

Ik sportte vroeger heel intensief. Ik voetbalde 4 á 5 keer in de week op hoger niveau in De Moer; Blauw-Wit. Ik ben daar terecht gekomen via vrienden van de middelbare school en omdat ik in de kroeg daar achter de bar stond als bijbaantje.

‘Voor mij staat De Vennen voor Me-time’

Ik vond sporten toen heel fijn, ik kon er veel uit halen en heel veel in kwijt.
Dat ben ik wel redelijk kwijt geraakt naarmate ik kinderen kreeg en het leven in een bepaalde sleur kwam. Ik was zoekende naar een balans tussen thuis en werk; ga ik parttime werken of niet, hoe ga ik het allemaal doen, etc. Het laatste wat er dan in je hoofd zit is tijd om twee keer in de week te sporten.
Nu zijn de kinderen op zo’n leeftijd dat het ook weer ‘mijn tijd’ wordt. En die tijd kan je besteden aan meer werken of werken aan jezelf. Ik heb bewust gekozen voor die laatste. Een schop onder mijn eigen kont; Actiever worden!

Welk abonnement heb jij?

Ik heb een BEN Compleet abonnement. Mijn routine begint met een warming-up op de fiets, dan het eGym krachtcircuit en ik sluit ook meestal af met een stukje cardio op de fiets. En sinds die massagestoelen er zijn vind ik het stiekem ook wel lekker om me daarna even te laten masseren door de stoel. Met als favoriet programma de ‘Energize’.

Ik vind het heerlijk om voordat mijn werkdag begint te sporten. Dan fiets ik met mijn kinderen mee naar school, zij gaan links en ik ga rechtsaf door naar De Vennen en ga een uur sporten. Ik kan bij mijn klanten toch niet voor 10 uur langskomen -Horeca ondernemers- dus dat past perfect in mijn planning.

Dat doe ik 2 dagen in de week zo en ik merk dat ik de dagen dat ik dat doe, ik ook veel beter op mijn voeding let. Ik drink meer water, het gaat meer op de automatische piloot. Ik laat toch dat koekje liggen bij de koffie, pak toch dat tussendoortje niet. Daarnaast ga ik nog 1 keer in de week in de avond sporten en daarna verwen ik mezelf door naar de sauna te gaan. Heerlijk even ontspannen.

De eGym vind ik echt goud!

Inzicht & begeleiding

Ik ben best een onzekere sporten. Ik heb vaak de hulp wel nodig. Doe ik het nog goed, doe ik het niet goed? Daarom vind ik het eGym krachtcircuit echt ideaal. Ik vind het echt goud. Die ondersteunt mij iedere keer als ik er ben want ik zie wat ik doe en ik kan het niet fout doen. Om de zoveel tijd geeft ie mij een nieuwe krachttest en zie ik daadwerkelijk;

‘Oh het heeft gewerkt Jannie!’

En toen ik laatst een maand had waar ik wat minder ben komen sporten, -Zakentrip naar Portugal en veel feestjes- zag ik ook dat ik wel 2 kilo aangekomen was op de InBody. Wat me toch deed denken potverdorie Jannie, dat is jammer. Dat inzicht geeft me wel een stok achter de deur om te denken ik ga het komende periode weer wat beter doen.

Wat is voor jou de

meerwaarde van De Vennen?

Het fijne van sporten bij De Vennen is dat ik niet vast zit aan bepaalde dagen of tijden. Als ondernemer is geen enkele dag of week hetzelfde. Ik kan mezelf dus niet vastzetten op bepaalde dagen en tijden. Het loopt vaak wel zo, maar ik kan het niet vastzetten omdat de onderneming soms aanspraak doet op mijn flexibiliteit.

“Die eGym vind ik echt goud!”

Ik doe mijn ding; Soms zet in muziek op en ben ik helemaal in een andere wereld maar doe ik toch mijn sportronde. Soms zie ik een bekende en dan is het tijdens het sporten kletsen. Het kan allemaal, maar niets hoeft.

Daarnaast heb ik mijn buurvrouw als soort van stok achter de deur die dan zegt kom, we gaan nog een keer extra. Dus we helpen elkaar daarin, wat echt fijn is. En als we dan samen gaan pakken we ook samen de sauna en een opgieting mee.

Dus ja de meerwaarde voor mij? De sfeer die hier hangt, de ongedwongenheid, alle mogelijkheden die het abonnement biedt zoals al het zwemaanbod, de sauna, de groepslessen en de uitstraling van de sportschool is echt tof. En natuurlijk eGym, waar jullie uniek in zijn in Dongen. Dat alles maakt de balans compleet.

Zet de eerste stap

Wil je ook werken aan je gezondheid? Heb je behoefte aan advies? Kom eens langs of plan een vrijblijvend adviesgesprek. We helpen je graag verder richting een leven in balans.